Waarom zou u betalen om reseller te mogen zijn?

Veel providers en operators vragen hun aan hun resellers een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage om hun product te mogen verkopen. Deze bijdrages variëren van € 50,00 tot wel € 200,00 per maand. Voor deze bijdrage krijgen ze toegang tot het platform, de inkoopprijzen en mogen ze zich reseller noemen.

Natuurlijk zit er een gedachtegang achter, immers als een “partner”  geïnvesteerd heeft zal hij zijn best doen om dat terug te willen verdienen. Vanuit de provider een slimme gedachtegang. Maar hoe zit het dan als je het bekijkt van uit de ” partner”

Een reseller van provider Z. vertelde ons dat hij hier zo’n 16 klanten heeft ondergebracht. Hij betaalt hier de provider maandelijks € 200,00 voor. Als je dan een simpele rekensom erop loslaat, dan schrijft deze reseller per klant de eerste € 12,50 per maand van zijn omzet af.

De gebruiker moet met de lage beltarieven die we nu kennen aardig wat bellen, wil de reseller dit uit de marge kunnen bekostigen.

Betalen om een dienst te mogen verkopen. Om gek van te worden.

Toch gek dat je als “partner” moet betalen om een product of dienst te mogen verkopen, terwijl de provider deze “partner” juist nodig heeft om zijn product of dienst te vermarkten.

Voice Solutions gelooft in partners!

Voice Solutions gelooft in echt partnerschap. We zijn ervan overtuigt dat onze partners succes hebben als we ze goede producten, diensten en service bieden en zo hun klanten optimaal kunnen bedienen. Voor ons is een partnerschap iets natuurlijks wat je niet hoeft te kopen.

Wat biedt Voice Solutions binnen een partnerschap:

  • Een betrouwbaar en functierijk platform (in 2018 hadden we een 100% uptime)
  • Zeer scherpe tarieven
  • Een vrij toegankelijke servicedesk (direct persoonlijk contact)
  • Online-, telefonisch- en on-site support (ja, we gaan met onze partners mee als het moet)
  • Hoge marges
  • U kunt uw reseller fee in de zak houden

Stop met marge verbranden en meld je bedrijf vandaag nog aan!!